Zlín si prohrál první finálový zápas, Studénce dovolil obrat ve třetí třetině. Doma musí obě utkání vyhrát!

09.03.2019 18:57

Sledge hokejisté Zlína po pěti letech prohráli v zápase play off, když v prvním finálovém utkání na ledě Studénky padli poměrem 1:2. Zlínští přitom začali skvěle, od 5. minuty vedli, následně se však jejich hra rozsypala a soupeř s pouhými pěti střeleckými pokusy za zápas dokázal v závěru otočit stav duelu. Zlín tak v sérii hrané na dvě vítězná utkání už nesmí klopýtnout, před domácím publikem musí dvakrát zvítězit! Druhý zápas se hraje v sobotu 16. března od 14:05 hodin na PSG aréně ve Zlíně, rozhodující třetí duel je na programu o den později, tj. v neděli od 10:05 hodin taktéž ve Zlíně. Vstup je zdarma a pro příchozí je připravena tombola o věcné ceny! Budeme potřebovat vaši podporu!

 

STUDÉNKA – ZLÍN 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 38. Kudrna (Flis), 42. Kudrna (Severin, Flis) – 5. Šafránek (Zdeněk Hábl). Vyloučení: 1:1, navíc TS pro STU. Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 5:17 (1:11, 1:4, 3:2). Vyhraná vhazování: 9:21. Stav série: 1:0.

Sestava Studénky: M. Kudela – Flis, Klíma, Kartosz, V. Kudela, Kudrna – Fojtík, Mlčák, Staněk, Severin, Schilcher, Eberdorfer.

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina (A), Z. Hábl, Ferenčík – Šafránek, Ligda, D. Hábl, Joppa, Turic, Rauš, Korman.

 

Zápas přitom začal pro Zlín skvěle, první velkou šanci sice Zdeněk Hábl neproměnil, v 5. minutě už ale početný zlínský kotel rozjásal střelou z bezprostřední blízkosti Zdeněk Šafránek.

 

Studénka mohla vyrovnat, po faulu Zdeňka Hábla na unikajícího Severina rozhodčí nařídili trestné střílení. Jeho exekuce se ujal sám faulovaný Rus, Molek ale jeho pokus zlikvidoval.

 

To byl jediný střelecký pokus domácích v první třetině, Zlín však trestuhodně nedokázal navýšit náskok. Dvakrát vybízel ke skórování Davida Hábla jeho bratr Zdeněk, první jmenovaný ale ani jednou prudký pas před poloprázdnou branku v gól neproměnil.

 

V prostředním dějství začala Studénka hrozit z brejků, i tak se ale její střelecká statistika moc nezvedala. Podobně tomu však bylo na straně hostí, tam zahrozil třeba Joppa, Kudela ale dokázal zasáhnout.

 

A tak rozhodla poslední část zápasu. Zlín marně hledal cestu za obranu soupeře, soupeř naopak zvýšil aktivitu. Až sedm minut před koncem dokázal srovnat kapitán Studénky Petr Kudrna, který zůstal sám před Molkem. Ztráta zápasu byla dokonána jest v čase 41:12, to Kudrna jako přes kopírák, ze stejné pozice a stejným způsobem, vystřelil svému týmu vedení.

 

Zlín už se na nic nezmohl, k vyrovnání jej nedotlačil ani burácející sektor hostů skandováním „vyrovnat, vyrovnat.“

 

Dále čtěte: „Byli jsme jako muchy ve flašce, toto není Zlín, co vyhrává tituly,“ řekl kapitán Ligda

Onlajn přenos z utkání naleznete ZDE.